TRAINING CONTACT MAKEN

 

Hoe leg je contact met iemand die dagelijks gebruikt? Hoe wek je vertrouwen en wat zijn de valkuilen? En hoe start je het gesprek over het gebruik? In deze training leer je diverse communicatietechnieken en krijg je tips om gelijkwaardig contact te leggen. Het is een training die je direct handvatten geeft in je dagelijks werk, vanuit een stevige theoretische basis. 

Onze trainer neemt je meer langs de belangrijkste communicatietechnieken. Elementen van motiverende gespreksvoering, presentie en socratisch motiveren kunnen aan bod komen. Zo ben je in staat om gesprekken te ‘lezen’. Na de training heb je het ideale startgereedschap om zelfverzekerd in gesprek te gaan. 

Dit is een incompany training. Je kunt hem online of offline volgen. Wil je een groep aanmelden, bijvoorbeeld je eigen team? Vraag dan de offerte aan of neem contact op met Desiree van Dok via training@mainline.nl.

Resultaat

Je hebt basiskennis van diverse communicatiemethodieken

Je begrijpt de do’s en don’ts in het contact met iemand die drugs gebruikt

Je voelt je comfortabel in gesprekken en legt zo makkelijker contact

 

Programma

We kruipen in het hoofd van iemand die drugs gebruikt

We zetten de belangrijkste contactmethodes naast elkaar

We oefenen hoe je deze in de praktijk toepast, in een lastige situatie

Trainer: Ferry Barendrecht

“Mensen die drugs gebruiken worden veelal gestigmatiseerd. Daar hebben ze last van. Met gewoon contact kunnen we werken aan empowerment en mogelijk aan herstel. Ik vind het belangrijk dat de deelnemers in deze training zich realiseren dat we niet praten met drugsgebruikers, maar met mensen die drugs gebruiken.”

Ervaringen van deelnemers

“Complimenten voor de online training die je vanochtend hebt gegeven! Het is je goed gelukt om het interactief te maken, waardoor het de hele tijd interessant bleef. En ook de informatie die je deelde was helder en overzichtelijk. Dus dank daarvoor, zo vaak komt een positieve online bijeenkomst niet voor. ?” 

Praktische basistraining

Op verzoek ook met trainingsacteur of ervaringsdeskundige

Incompany training op locatie of offline vanaf 750,-. Vraag een offerte

In Amsterdam, Utrecht, binnen je eigen organisatie of online

Heb je vragen over deze training? Of specialie wensen? Neem contact op met Desiree van Dok: d.vandok@mainline.nl. 

“ZO FIJN ALS HET CONTACT
GELIJKWAARDIG IS”

Aleksandar, bezoeker van een inloophuis