TRAINING INS EN OUTS VAN CHEMSEX

E. (29): “Pas toen ik het gevoel had dat zij voldoende expertise en geen oordeel had, durfde ik eerlijk over mijn chemsex-ervaringen te praten”.

F. (37): “De verpleegkundige reageerde zo geshockt op mijn ervaring met slammen, dat ik sindsdien mijn mond hou als het weer eens over chemsex gaat.”

Chemsex is een groeiend fenomeen dat in de zorg nog weinig wordt erkend en herkend. In deze interactieve trainingsdag voor professionals, krijg je de kennis en tools om het gesprek over chemsex te voeren. Geschikt voor alle disciplines uit de (geestelijke) gezondheids- en verslavingszorg en de LHBT+ community. 

Ochtend: spoedcursus chemsex

In de ochtend een update van de stand van zaken rond chemsex in Nederland. Welke middelen en combi’s zijn populair? In welke groep, setting en context vindt chemsex plaats? Wat zijn de positieve en mogelijke negatieve effecten? Een ex-gebruiker deelt zijn ervaringen en zoektocht naar passende hulp. Deelnemers krijgen inzicht in de gebruikte codetaal, de meerwaarde die mannen ervaren en de risico’s. Daarnaast worden behandelmethodieken behandeld en het herkennen van verschil tussen recreatieve en problematische chemsex.

Middag: contact maken

In de middag ligt de nadruk op praktische handvatten en diepere inzichten. Hoe denk ik werkelijk over druggebruik en (gay)seks? Hoe bouw ik een vertrouwensband op? Hoe praat ik zonder oordeel over seks en gebruik? Deelnemers oefenen in een veilige omgeving met een trainingsacteur. Een levend lesboek dat met constructieve feedback je professionaliteit vergroot.

Dit is zowel een open training als een incompany training. De open training volg je als individu samen met collega’s van andere organisaties. De eerstvolgende datum is 31 augustus van 9.00 tot 17.30 (met lunch) in Utrecht. Wil je een groep aanmelden, bijvoorbeeld je eigen team? Vraag dan de offerte aan of neem contact op met Desiree van Dok via training@mainline.nl.

Resultaat

Je krijgt diepe kennis van het fenomeen chemsex en de beleving van mannen: het gebruik, de cultuur, de meerwaarde, problemen en behoeftes 

Na de training ben je in staat om op een constructieve manier contact te leggen 

Programma

Spoedcursus over onder andere middelen, combi’s, setting, effecten en risico’s

Meer inzicht in je eigen onderliggende denkbeelden: hoe denk ik over druggebruik en (gay)seks

Praktische handvatten: een vertrouwensband opbouwen, zonder oordeel praten

Trainers: Leon Knoops en Sjef Pelsser

“Problematische chemsex is een groeiend fenomeen en vraagt om zorg op maat. Professionals hebben nog vaak onvoldoende inzicht en expertise en missen praktische handvatten om het gesprek over chemsex zonder oordeel aan te gaan. Hoe maak je echt contact en kun je passende hulp bieden? “

“Deze chemsex training geeft onder andere meer inzicht in de meerwaarde ervan. Daarbij is niet de eerste vraag waarom iemand aan chemsex doet, maar wel wat het met iemand doet, hoe het ervaren wordt. De inzet van een ervaringsdeskundige geeft chemsex een gezicht, en neemt je mee in de ins & outs, de euforie, de rush, de come-down en de point of no return.”

Offline 31 augustus 9.00 – 17.30

Gebaseerd op 8 jaar ervaring van Mainline’s Chemsex Team

Inclusief ervaringsdeskundige en trainingsacteur

Individuele training: 295,- pp.

Groepstraining: afhankelijk van groepsgrootte, vraag een offerte.

De Zalen van Zeven in Utrecht

Heb je vragen over deze training? Neem contact op met Sjef Pelsser. 

“heel nuttig. Je weet ineens

waarover je het hebt”

Verpleegkundige Josien Terhorst over de training Middelenkennis