TRAINING OMGAAN MET ‘VERWARD GEDRAG’
(TWEE DAGDELEN)

 

Steeds vaker hebben maatschappelijke opvanglocaties voor dak- en thuislozen te maken met ‘verward gedrag’ van een complexe doelgroep. Regelmatig zijn er drugs en/of alcohol in het spel en op de achtergrond spelen psychiatrische issues, trauma en/of een lichte verstandelijke beperking. Hoe ga je als hulpverlener hiermee om? Hoe voorkom je dat een situatie escaleert? Hoe doorzie je wat iemand nodig heeft?

In de training ‘Verward gedrag’ ontrafelen we wat verward gedrag eigenlijk is. We zoomen in op de factoren die een rol spelen, zodat je gaat begrijpen hoe dit gedrag kan ontstaan. Daarbij krijg je praktische handvatten om er effectief en empathisch mee om te gaan. Zo kun je voorkomen dat situaties uit de hand lopen.

Als deelnemer aan de training krijg je ook de handleiding “Onbegrepen gedrag begrijpen”. Dit handige boekje is speciaal voor de werkvloer van maatschappelijke opvanginstellingen ontwikkeld, is een handig naslagwerk en geeft veel praktische tips die je direct kunt toepassen.

Dit is zowel een open training als een incompany training. De open training volg je als individu samen met professionals van andere organisaties, online in twee dagdelen. Klik voor de data op de aanmeldknop hiernaast. Wil je een groep aanmelden, bijvoorbeeld je eigen team? Vraag dan de offerte aan of neem contact op met Desiree van Dok via training@mainline.nl.

Resultaat

Je leert hoe en waarom verward gedrag kan ontstaan

Je leert herkennen hoe je hier doeltreffend mee kunt omgaan 

Hierdoor ben je in staat te voorkomen dat een situatie verder escaleert

Programma

We zoomen in op de factoren die verward gedrag veroorzaken

We zetten de technieken om ermee te dealen op een rij

Met casussen en oefeningen trainen we de omgang met verward gedrag

Trainer: Ferry Barendrecht

“Steeds vaker horen we in het nieuws iets over verward gedrag. De redenen voor het verwarde gedrag zijn zeer uiteenlopend. Vanuit de MO’s is er een groeiende vraag hoe hiermee om te gaan. Met deze training wil ik praktische handvatten geven.”

Training op locatie

Groepstraining vanaf 1.500,-. Vraag een offerte aan.

Training op locatie of online

Heb je vragen over deze training? Of specialie wensen? Neem contact op met Desiree van Dok: d.vandok@mainline.nl. 

“IK REAGEERDE ZO OMDAT
IK ME NIET BEGREPEN VOELDE”

Ex-gebruiker Toon Walravens was ooit een ‘verward persoon’