TRAINING GHB IN DE OPVANG

GHB-gebruik zagen we lange tijd vooral op straat en achter de voordeur. Maar de laatste jaren groeit het aantal signalen over problematisch GHB-gebruik binnen de maatschappelijke opvang, zoals RIBW’s, nachtopvang en inloophuizen. Bij medewerkers is er nog veel onbekendheid met het middel. En er is soms onzekerheid, want het risico op overdosis is groot en het gedrag is vaak onvoorspelbaar en ingewikkeld. Deze training geeft daar praktische kennis en tools voor. 

De training vergroot de kennis over GHB, GHB-gebruik en GHB-overdosis. Ben je een medewerker in de maatschappelijke opvang? Dan wordt jij (of je hele team) door deze training gesterkt in de omgang met mensen die GHB gebruiken. Ondanks het vaak grote taboe op gebruik, leer je technieken om het gesprek aan te gaan. Ook worden er in de training handvatten geboden voor specifieke GHB-gerelateerde issues die op een locatie spelen. Zo kun je leren inschatten wat er precies speelt op je locatie en weet je hoe je daarmee kunt dealen.

Dit is een incompany training. Je kunt hem online of offline volgen.  Klik voor de data op de aanmeldknop hiernaast. Wil je een groep aanmelden, bijvoorbeeld je eigen team? Vraag dan de offerte aan of neem contact op met Desiree van Dok via training@mainline.nl.

Resultaat

Actuele kennis over GHB en de achtergronden van gebruik

Vaardigheden om toe te passen tijdens het contact maken en in het geval van overdosis

Reflectie op issues rondom GHB-gebruik op je eigen locatie

 

Programma

GHB, gebruik, effect, redenen, context en afhankelijkheid

Doseren, overdosis en overdosispreventie

Reflectie op GHB-kwesties in de opvang, risico’s, preventie en mogelijke interventies

Trainer: Ferry Barendregt

“GHB ligt nog erg in de taboesfeer. Daardoor kan het voorkomen dat het gebruik door bewoners of bezoekers onder de radar blijft. Na deze training heb je een scherper oog voor het gebruik van GHB. Ook weet je beter hoe je risico’s kunt beperken en de verspreiding van gebruik indamt.”

Met de inzichten van Mainline’s veldwerkers

Incompany training op locatie of offline vanaf 750,-. Vraag een offerte.

Training op locatie naar keuze of online

Heb je vragen over deze training? Of specialie wensen? Neem contact op met Desiree van Dok: d.vandok@mainline.nl. 

“heel nuttig. Je weet ineens

waarover je het hebt”

Verpleegkundige Josien Terhorst over de training Middelenkennis