TRAINING VERSLAVING

Waar komt de zucht om opnieuw te gebruiken vandaan? Wat kun jij als hulpverlener doen om deze ‘craving’ te verminderen, zodat je bijdraagt aan de verbetering van iemands kwaliteit van leven? In deze training leer je alles over verslaving en hoe jij een rol kunt spelen die positief en niet dwingend is voor je cliënt. Je leert verslaving vanuit je client te begrijpen.

In het eerste deel van deze training kijken we naar feiten en fabels rondom verslaving. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over verslaving, maar wat is nou waar? Welke negatieve gedragingen associëren we met verslaving en welke positieve? Vervolgens wordt je kennis van verslaving en craving vergroot. We zoomen in op het proces van verslaving, op dubbele diagnose en krijg je diverse gangbare visies aangereikt. Zo ga je geleidelijk zien dat visies op verslaving relatief zijn: uiteindelijk is de eigen visie van een cliënt leidend. 

In het tweede deel gaan we werken aan je eigen kijk op verslaving. We gaan met elkaar brainstormen over de vraag waarom iemand verslaafd raakt. Waarom heeft iemand craving? Welke triggers zijn er en hoe ervaart iemand deze? Vervolgens denken we na over manieren waarop met verslaving is om te gaan in bijvoorbeeld een woonvoorziening of andere maatschappelijke opvang. 

Dit is een incompany training. Je kunt hem online of offline volgen. Wil je een groep aanmelden, bijvoorbeeld je eigen team? Vraag dan de offerte aan of neem contact op met Desiree van Dok via training@mainline.nl.

Resultaat

Actuele kennis over verslaving en het ontstaan van craving

Ontwikkeling van een eigen visie op verslaving, in de eigen context

Concrete aanknopingspunten om met verslaving om te gaan op de afdeling

 

Programma

Toetsen van feiten en fabels over verslaving, op een interactieve manier

Een eigen visie ontwikkelen op basis van gangbare visies, eigen ervaringen en ervaringen van cliënten

Samen onderzoeken op welke manieren je binnen de opvang kunt omgaan met verslaving

Trainer: Ferry Barendregt

“In deze training leer je op nieuwe en verschillende manieren kijken naar verslaving. Op een niet-oordelende en praktische manier. Het doel is om beter aan te sluiten bij de behoeften van je cliënt en om de kwaliteit van leven te verbeteren.”

Met de inzichten van Mainline’s veldwerkers

Incompany training op locatie of offline vanaf 750,-. Vraag een offerte.

Utrecht, Amsterdam, in je eigen organisatie of online

Heb je vragen over deze training? Of specialie wensen? Neem contact op met Desiree van Dok: d.vandok@mainline.nl. 

“heel nuttig. Je weet ineens

waarover je het hebt”

Verpleegkundige Josien Terhorst over de training Middelenkennis