Training GHB in de opvang

TRAINING GHB IN DE OPVANG GHB-gebruik zagen we lange tijd vooral op straat en achter de voordeur. Maar de laatste jaren groeit het aantal signalen over problematisch GHB-gebruik binnen de maatschappelijke opvang, zoals RIBW's, nachtopvang en inloophuizen. Bij...

Middelenkennis versneld

Middelenkennis versneld

Werk je met mensen die drugs gebruiken en heb je nog beperkte kennis over middelen? Of heb je ooit een cursus gevolgd en kun je wel wat opfrissing gebruiken? Met deze online stoomcursus leg je snel een betrouwbare en actuele basis. Je hebt er meteen iets aan in je werk.

Middelengebruik en psychiatrie

Middelengebruik en psychiatrie

TRAINING PSYCHISCHE GEZONDHEID EN MIDDELENGEBRUIK   Hoe maak je basecoke? Hoe doseer je GHB? Hoe voelt iemand zich tijdens een heroïnekater? We duiken in het dagelijkse leven van iemand die gebruikt en nemen allerlei drugs onder de loep. Hoe werkt het? Hoe voelt...

Drugsbeleid in de instelling

Drugsbeleid in de instelling

Duidelijk beleid zorgt voor rust in een instelling. Sta je toe dat een cliënt gebruikt of juist niet? Wat doe je als een cliënt zich niet aan de regels houdt? In deze training werk je samen met een ervaringsdeskundige aan effectieve huisregels en begeleiding.

Overdosispreventie

Overdosispreventie

Weet je wat je kunt doen bij een overdosis op de afdeling? In deze training krijg je alle informatie die je nodig hebt en ga je oefenen, zodat je in staat bent een overdosis te herkennen en zelfs te voorkomen.

Herstel naast gebruik

Herstel naast gebruik

Afkicken is niet voor iedere client haalbaar. Hoe kun je dan toch werken aan herstel? In deze training leer je als begeleider hoe je de herstelmethodiek in kunt zetten als harm reduction tool. Als je de training hebt afgerond, ben je in staat om ook actieve gebruikers te stimuleren bij hun herstel.

Contact maken

Contact maken

Na deze training heb je het ideale startgereedschap om vol vertrouwen in gesprek te gaan met mensen die drugs gebruiken. We gaan praktisch aan de slag met methodes als motiverende gespreksvoering en presentie. Zo leer je gesprekken te ‘lezen’ en gelijkwaardig contact te maken.

Omgaan met verward gedrag

Omgaan met verward gedrag

‘Verward gedrag’ is een ingewikkeld begrip. In deze training maken we het concreet en praktisch. Je leert hoe verward gedrag kan ontstaan en welke factoren een rol spelen, zoals druggebruik. Daarnaast ga je oefenen met tips en technieken.

Middelenkennis

Middelenkennis

Hoe maak je basecoke? Hoe doseer je GHB? Hoe voelt iemand zich tijdens een heroinekater? We duiken in het dagelijkse leven van de gebruiker en nemen verschillende middelen onder de loep. Wat is het effect? Na de training heb je de meest actuele kennis van drugs en gebruik.

8,9

Gemiddelde score
van onze trainingen

De Mainline methode

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Onze trainingen zijn:

Energiek

Actueel

Praktijkgericht

Interactief

Teamversterkend

“Ik kan nu beter met dat korte lontje
van Peter omgaan. Ik begrijp hoe het komt.”